O nas
Nasza firma wywodzi się z wielopokoleniowej rodziny cukierników i piekarzy. Założycielem Cukierni był Joachim Ćmiel, który po ojcu wybrał zawód Cukiernika. W 1962 roku uzyskał dyplom mistrzowki z tytułem: Mistrza Cukiernictwa o specjalności wyrób ciastek, lodów i pierników. W 1974 roku otworzył pierwszy zakład cukierniczy w Katowicach
Śladem Joachima Ćmiela poszła jego córka Sylwia Ćmiel. Za namową ojca, znanego i wysoko cenionego w środowisku mistrza cukiernictwa zdecydowała się na kontynuację rodzinnych tradycji. Po ukończeniu studiów ekonomicznych postanowiła poprowadzić zakład cukierniczy, a tytuł Mistrza w zawodzie Cukiernika zdobyła w 2004 roku. Prowadząc rodzinną firmę korzysta z pomocy ojca a szczególnie z jego nieocenionej wiedzy praktycznej i znajomości tajników zawodu by zachować jakość produkowanych wyrobów.
Do dnia dzisiejszego kontynuujemy blisko 80 letnią tradycję, łącząc tradycyjne receptury i nowoczesne technologie wykorzystywane przy produkcji ciast i pieczywa. Korzystamy tylko ze sprawdzonych surowców o najwyższej jakości od polskich jak i zagranicznych producentów.